21.4.16

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΓΑΤΑΣ

Από όσα έχω διαβάσει η εγκυμοσύνη της γάτας διαρκέι περίπου 63 μέρες.
Όταν το πρωτο γατάκι που φρόντιζα ήταν έγκυος δε το πήρα χαμπαρι μέχρι τις 2 τελευταίες εβδομάδες οπότε το πήρα απόφαση ότι αυτή η γάτα ήταν θυληκιά κια ήταν έγκυος! 
Οι γονεις μου μού έλεγαν Αυτή η γάτα έιναι έγκυος; Πού να ήξερα εγώ; Κτηνίατρος είμαι;
Νόμιζα ότι είχε χοντρύνει. 
Όταν η γάτα έιναι έγκυος δεν αργεί να φανεί. Πετάει η κοιλίτσα της δεξιά και αριστερά σα το αχλάδάκι και γ΄ρηγορα φουσκώνει. Επίσης από ό,τι έχω διαβάσει άλλες θέλουν ποιό πολύ παρέα κι άλλες όχι. Επίσης δυό μέρες πριν γεννήσει δε πολυτρώει, μετά εξαφαν΄λιζεται για 2 μέρες και όταν ερθει θα τα φαει όλα, μπορεί και πιό πολυ από ΄σενα! χαχα! Η κοιλιά της πρώτης γάτας έφτασε να αγγίζει σχεδόν το έδαφος όταν περπατούσε. Τη δεύτερη φορά δεν έιχε τόσο μεγάλη κοιλιά! Τη τρίτη δε μπορούσε να βολευτεί να κάτσει! Εχω διαβάζει ότι η γάτα κάνει από 1 μέχρι 7 γατάκια τη φορά. Επίσης ότι δεν επιβιώνουν πάντα όλα.
Όσο καιρό η γάτα είναι έγκυος ψάχνει από δω κι απο κει για να βρεί ασφαλές μέρος για να γεννήσει.
Η πρώτη γάτα που φρόντιζα γέννησε δίπλα στο σπίτι σε ένα χωράφι μέσα στα χόρτα κάτω από ένα φελιζόλ και η δεύτερη κάτω απ΄οτο μπάρμπεκιου! ¨οσο για τη δέυτερη κα ιτη τρίτη γέννα της πρώτης γάτας δε ξέρω ακριβώς αλλά νομίζω πως ήταν σε ένα κομμάτι της αυλής μιας γειτόνισσας κάτω από μια σκάλα όπου δεν ειχαν ξεχορταριάσει. Η πρώτη μου εμφανισε τα μωρά της σε δύο μήνες και τη πρώτη κα ιτη δεύτερη φορα. Η δεύτερη ήταν πιό εξοικιωμένη μιας και ήταν ένα απ΄οτα πρώτα εκείνα γατάκια και έτσι παρακολούθησα μέρος της γεννας!
Εκεί που η γάτα είναι μια χαρά και τη ξαπλάριε ξαφνικά ρίνει μια τρεχάλα κα ιεξαφανίζεται, πάει να γεννήσει. 

Το ίδιο έκανε και η μια και η άλλη.
Μετά, από όσο έιδα από τη δευτερη άρχισε να κάνει νιαου νιαου συνεχως σα να ναι συναγερμος!
Μετά δε ξέρω να σας πώ, αν και σκέφτηκα ότι μάλλον θα γεννήσει δε ξέρω γιατί κοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα έιχε γεννήσει δύο και μετά έκανε νιάου νιάου τρεις τέσσερισ φορες και γέννησε ένα ακόμα... κ.ο.κ έτσι, δε πέντε δευτερόλεπτα. :) Οποιο μωρό γεννιόταν είχε μαλλάκι, το καθάριζε και αυτό αμέσως έπινε το γαλατάκι του. Τα μωρά γατάκια δεν είναι και τόσο μικρά, έχουν τριχούλες μαλλάκια που φαινεται τι χρώμα ειναι το καθένα και τα σχέδιά τους! Είναι σχεδόν γύρω στα 100γρ. τα αυτάκια τους είναι πολύ μικρά, τα ματάκια τους κλειστά και μοιάζουν με μαϊμουδάκια όταν τα βλέπεις από πίσω καθώς πίνουν το γαλατάκι τους. :)
Έχουν ουρίτσα σχεδόν άτριχη.
Φωνάζουν κι ακούγονται σα μικρά κοτοπουλάκια ή σα τα μικρά μιας καρδερίνας ή ένος καναρινιού.
Η δευτερη γάτα γέννησε έξι γατάκια. Ζουσαν όλα κι έπιναν το γαλατάκι τους μέχρι που άρχισαν να πεθαίνουν ένα ένα, δε ξέρω γιατί :(((κι έμεινε ένα που ήταν και τελευταιά πιό ανεπτυγμένο. 
Αυτό που παρατήρησα με θλίψη είναι ότι αν καποιο ήτνα παραμερισμένο από τα άλλα μετά πέθαινε. 
Διάβασα πολλους πιθανους λογους που ενα γατάκι πεθαινει, -εγώ νόμιζα ότι πεθαιναν οταν γεννιόνταν κι όχι μετά από τόσο καιρο :(((.

Δεν υπάρχουν σχόλια: