23.4.16

ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ

Η Bela μας γεννήθηκε και ζεί τις πρώτες μέρες της ζωής της στο κήπο μας.

  • 1η μέρα-1η εβδομάδα: Γεννιέται με μαλλάκια και φαίνονται τα χρώματα και τα σχέδιά της. Δεν ξέρει να περπατάει αλλά μπουσουλώντας πάει στη μαμά του και πίνει το γαλατάκι του. Πίνει γαλατάκι και κοιμάται. Κοιμάται με τα αδερφάκια του το ένα στιβαγμένο πάνω στο άλλο. Η μαμά τους τα πιάνει με το στόμα της από το σβέρκο τους και τα κουβαλάει. Μπορεί να τα αφήνει και μόνα τους αλλά έινια πάντα κοντά και τα βλέπει, τα ακούει, τους μιλάει, τα αγκαλιάζει κι ακόμα κι όταν τρώει έχει τα αφτιά της εκεί και τα αφουγκράζεται, τρέχει στη φωλιά μόλις τελειώσει το φαγάκι της. Τα σκουπίζει, τα χτενίζει, τα καθαρίζει. Το μικρό γατάκι μπορεί να στέκεται όρθιο στο τοίχο ή να σκαρφαλώνει με τα χεράκια του σε κούτσουρο ή απάνω στο αδερφάκι για να ακουμπήσει. Προς το τέλος της εβδομάδας και η ουρίτσα βγάζει μαλλάκι!
  • 9η μέρα: Άνοιξε τα ματάκια της.
  • 10η μέρα: Άνοιξε πιό καλά τα ματάκια της. Είναι μαύρα. Η μαμά της την πήρε και της άλλαξε θέση, την πήγε λίγο πιό κει σε μιά άλλη κρυψώνα. Και την έβγαλε και ''βόλτα'' σε άλλα μέρη της αυλής. Προσπαθεί να περπατήσει, περπατάει λίγο ανασηκωμένο από το έδαφος με τα ποδαράκια του να προσπαθούν να δυναμώσουν.
  • 12η μέρα: Προσπαθεί να σταθεί σα καθιστό στα πίσω ποδαράκια του στηριζόμενο στα μπροστιινά. Κάνει δύο βηματάκια και πέφτει. Το μαλλάκι της έχει αρχίσει να φουντώνει!
  • 13η μέρα: Άλλη μιά μεταφορά, η μαμά της τη μετακόμισε και την άφησε να κοιμηθεί κάτω από ένα θάμνο-παχύφυτου.  Τώρα τα αφτάκια της μοιάζουν με γατίσια!
  • Δεν ξέρω αν η μαμά τη μεταφέρει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο π.χ για να γνωρίσει νέα περιβάλλοντα/φυτά/δάπεδα ή αν φοβάται μη την ανακαλύψουν κίσσες και γάτοι ή αν δε θέλει να τη βλέπουμε ή να τη φωτογραφίζουμε αν και δε νομίζω να φοβάται εμάς γιατί με αφήνει να τη φωτογραφίζω και δε μας διώχνει. Μόνο με ένα γάτο που πλησίασε την αυλή τσακώθηκε και κόντευε να τον σφάξει! Τον κυνήγησε μέχρι να εξαφανιστεί και έξω από την αυλή.
  • 14η μέρα: Αρχίζει το περπάτημα. Η μαμά του ξαπλώνει πιό πέρα και αυτό πάει μόνο του.
  • 15η μερα: φαινεται η μουσουδα του. :-) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου