2.6.18

ΠΛΗΓΗ

Είναι καλοκαίρι και ο γατούλης τώρα τελευταία ξύνετα πολύ. Μια μέρα εμφανίστηκε στο σβέρκο του μια πληγίτσα, νομίζαμε ότι είχε κανένα τσιμπούρι και το έβγαλε και μαζί έβγαλε και λίγο μαλλάκι. Του πέρασε. Μετά από μερικές μέρες έβγαλε μια πληγή στο λαιμό μεγαλύτερη.
Αρχική
Νομίζαμε ότι είναι από το ξίσιμο ή μήπως τσακώθηκε με κανένα άλλο γατί και τον ξεμάλλιασε. Ωστόσο φάινεται καλά και έχει και όρεξη για φαγητό. Αποφασίσαμε να πάμε να ρωτήσουμε το γιατρό διότι τη δέυτερη μέρα η πληγή διπλασιάστηκε.
Δεύτερη μέρα.
Φαινόταν σα να είχε βγάλει αίμα. Ανυσυχούσα ότ ιξύνοντας τη πληγή με τα βρωμικά ποδαράκια του θα παθει καμια μόλυνση. :( 
Ο γιατρός έκανε μερικές ερωτήσεις και κατάλαβε ότι πρόκειται για μύκητα. Έγραψε να πάρουμε ένα χάπι που όμως έχει καταργηθεί και να του δίνουμε 1/4. Αν δεν το βρίσκαμε έγραψε ε΄να κτηνιατρικό σιρόπι το οποίο κόστιζε 50 ευρω! και θα μας ήταν λίγο ρίσκο διότι δεν ξέρουμε το βάρος του γατούλη για να κάνουμε δοσολογία.
Εν τέλει ο μπαμπάς μου ξαναρώτησε και ο γιατρός μας πρότινε άλλο χάπι ίδιας ΄συνθεσης με το πρώτο και σε χαμηλή τιμή. Είπε ωστοσο ότι αν του δώσουμε δυο φορές μπορεί και να πειράξει το συκώτι του ή να κάνει εμετό κι επειδή εμείς αυτό δεν μπρορούμε να το ελέγξουμε (επειδή ο γατούλης δεν έιναι όλη μέρα στην αυλή) ειπε να του δίνουμε μια φορά. Ο μπαμπάς μου ρώτησε και άλλον γιατρό, εκείνον που είχε σώσει με τη συνταγή του το Μπισκότο.... (τον ευχαριστούμε πολύ). Εκείνος δε, νόμιζε ότι έιναι απλά πληγές που δημιούργησε μόνος του ο γατούλης από το ξύσιμο λόγω ψύλλων και συνέστησε κάτι για ψύλλους, μια αντιβίωση και μια κρέμα. Κρέμα δεν μπορούμε όμως να του βάλουμε γιατί δεν τολμάμε να τον πιάσουμε με τα χέρια μας.  Το χάπι που μας έγραψε ο πρώτος γιατρός είνια κια αυτό αντιβίωση, εξειδικευμένη όμως για μύκητες. Θεωρήσαμε ότι και να του δώσουμε κάτι για ψύλλους έιναι λίγο ανώφελο αφού ο γατούλης κάθε μέρα πάει στα χωράφια. Άν δεν δίναμε κάτι για τους μύκητες θα εξαπλώνοναν.
Βγάζει μερικες πληγίτσες ακόμη αλλά δεν επειδινώνονται τόσο όσο η μεγάλη (βασικά δεν είναι πληγίτσες αλλά σαν να λέιπει ένα κομματάκι μαλλί, περίπου ένα δύο εκατοστά, σα τρυπούλα στη γούνα.). Επίσης τεντώνεται και καθαρίζεται (πράγμα που δείχνει ότι είναι καλά), επίσης δεν ανασαίνει από το στόμα, έχει καθαρά ματάκια και μυτούλα. Τρώει όλο του το φαγάκι και το φαρμακάκι του και μετά κοιμάται πολυ! Δεν ξέρω αν ειναι καλό που κοιμάται πολύ, έιναι λίγο πιό αδιάφορος πό πριν αλά αυτό του ξεκίνησε μαζί με τη πληγή , μια μερα δηλ. πριν πάρει το φάρμακο. Το απόγευμα τον ξαναταϊζω για να δυναμώσει και να είναι καλά, μετά όλο χτενίζεται κα καθαρίζεται, γλειφει τη πληγή του (εγώ νομίζω ότ ιαυτό του κάνει καλό αλλά δεν ξέρω κιόλας...) κι αμα την ξύνει ανησυχώ. Το κακό είναι ότι κολλάει στον άνθρωπο γι αυτό δε πρέπει να τον πιάνουμε και να μας ακουμπάει, εμέις καθαρίζουμε δυο φορες τη μέρα με ντετόλ καρέκλες και αυλή και σπίτι και ότι δουλειά κάνουμε τη κάνουμε με γάντια νιτριλίου. 
Ο γιατρός είπε ότι θα πρεπει να είμαστε εξασθενιμένοι οργανισμοί για να κολλήσουμε αλλα βέβαια φυλαγόμαστε.
Και οι δυο γιατροί έιπαν ότι οι γάτες έχουν απάνω τους μύκητες ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ απλά τώρα έγινε αυτή η έξαρση για κάποιο λογω που ο οργανισμός του βρέθηκε ευάλωτος. 
Ελπίζω ο γατούλης μου να γίνει καλά. Ο γιατρός είπε ότ ιθα ξαναβγάλει μαλλί. 
Είναι τώρα η τέταρτη μέρα από τις 20 της θεραπείας. 
Άν η πληγή μεγαλώσει θα το πώ στο γιατρό, από ανοιχτό ρόζ έιχει γίνει σαν ανοιχτό καφέ, νομίζω έιναι επειδή ξεραίνεται αλλά τί να πώ κι εγώ... γεωπόνος είμαι κι όχι κτηνίατρος, από φυτικούς οργανισμούς ξέρω, όσο για τα γατάκια γι' αυτό υπαρχουν οι κτηνίατροι. Μακάρι να γίνει καλά ο γατούλης μου και να μην κολλήσουμε κι εμείς.