2.8.16

ΝΕΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ

Πρόσφατα η γάτα Μπισκοτίνα που έχει ήδη την 3 μηνών Μπέλα απέκτησε 4 γατάκια. 3 αρσενικά κι ένα θυληκό.
Την πρώτη μισή μέρα της ζωής τους την πέρασαν νηστικά αφού η μαμά τους τα μετέφερε από το ένα μέροος του κήπου στο άλλο σα να μην ήθελε να έχει πρόσβαση σε αυτά η Μπέλα. Όπου κι αν τα πήγαινε από πίσω έτρεχε και η Μπέλα για να βλέπει. Τα μωρά γατάκια ήταν πολύ μικρά, σα το μανταλάκι, συγκριτικά με τα προηγολυμενα ήταν πολύ μικρά και νομίζαμε ότι η γάτα γέννησε πρόωρα, ήταν δε φουσκωτή σα το αερόστατο αλλά περίμενα να γεννήσει σε μια δυο εβδομάδες, και μάλιστα περισσότερα απο 4..., αν και δεν ήξερα πότε ξεκίνησε η εγκυμοσύνη της!
Πέρασαν πολλές ώρες ωσπου να εξηγήσει στη Μπέλα. 
Εγώ πάλι νόμιζα ότι θα τα περάσει για ποντίκια και θα τα πετάει στον αέρα. 
Μετά από κάποιες ώρες κι ενώ τα νεογέννητα γατάκια πέρασαν τη μισή μέρα φωνάζοντας άλλα κρυμμένα στους θάμνους κι άλλα κάτω από μια βρύση... η Μπέλα κάθισε τελικά φρόνιμα στο ένα μέρος του κήπου και η άλλη τάϊσε τα μωρά της στο άλλο μέρος του κήπου, κάτω από ένα Cycas, εκεί όπου ήταν προστατευμένα από βροχή και ήλιο... Η Μπέλα δε την ενόχλησε ούτε πήγε εκεί, τα απογέυματα τα πέρναγε κάτω από το τραπέζι της αυλής μόνη της κι έκανε παρέα με εμάς.
Πέρασε σχεδόν μια βδομάδα έτσι, ευτυχώς τάϊζα εγώ τη Μπέλα κροκετούλες για μικρά γατάκια, νεράκι κι επίσης έτρωγε πεταλούδες. 
Δε θυάμι αν άφηνε καθόλου τα μικρά για να ταϊσει και τη Μπέλα, αλλα αυτό το κάνει τώρα, όποτε κοιμουνται τα μωρά πάει κι αναλαμβάνει τη Μπέλα.
Η Μπέλα μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας πήγε κι αυτή κοντά στα μικρά και όχι μόνο δε τα πέταγε στον αέρα αλλά τα φίλαγε, τα έσπρωχνε απαλά να πάνε στη μαμά τους αν ξέφευγαν από κοντά της, καθόταν εκεί δίπλα και κοίταζε φρόνιμα!
Αν κάποιο από αυτά η μαμά του το πήγαινε αλλού απομωνομέν ογια λίγο πήγαινε η Μπέλα μετά και της το υπενθύμιζε και το έπαιρναν μαζί τους ξανά.
Τώρα που τα γατάκια είναι 3 εβδομάδων η Μπέλα τα προσέχει, παίζει μαζί τους, κοιτάει μη ξεφύγπυν γιατί έχουν αρχίσει να περπατάνε μέσα στο παρτέρι με την πρασινάδα και καμιά φορά κάποια βγαίνουν από το παρτέρι.
Τα αγαπάει και τα καθαρίζει!
Είναι φανταστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου